Tuplalohikeitto

Pääruoat

4 annosta

Gluteeniton

Ainekset

400 g Isokari lohifileetä

100 g Ocean Sea kylmäsavulohta

3 (400 g) perunaa (kiinteä lajike)

2 (200 g) porkkanaa

1 (300 g) fenkolia

15 cm pala purjoa

1 rkl Pohjolan Meijeri voita

1 l Kania kalalientä

2 Kania laakerinlehteä

1 prk (2 dl) Pohjolan Meijeri kuohukermaa

½ tl Kania suolaa

½ tl Kania valkopippuria rouhittuna

ripaus sitruunankuoriraastetta ja tilkka mehua

½ dl tuoretta tilliä

Valmistus

  1. Leikkaa tuore lohi nahattomiksi kuutioiksi. Silppua kylmäsavulohiviipaleet.                        
  2. Kuori perunat ja porkkanat. Leikkaa ne kuutioiksi ja fenkoli suikaleiksi. Huuhtele, halkaise ja viipaloi purjo.
  3. Kuumenna voi keittokattilassa. Kääntele siinä kasviksia hetki. Älä ruskista.
  4. Lisää kalaliemi ja laakerilehdet.
  5. Keitä 10–15 minuuttia.
  6. Lisää kalat ja kerma.
  7. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunalla. Kiehauta ja siirrä sivuun.
  8. Tarkista maku.
  9. Lisää lopuksi tillisilppu.

Vinkki: Se vähän juhlavampi kalakeitto ansaitsee kermalorauksen lisäksi myös fenkolia ja kylmäsavulohta tuomaan pikanttia makulisää.