Tomaattinen turskapata

Pääruoat

Kokki:

5-6 annosta

Gluteeniton, maidoton

Ainekset

3 pkt (à 200 g) Isokari turskan selkäfileetä (nahaton, ruodoton)

½ tl Kania suolaa

300 g perunaa (kiinteä lajike)

250 g fenkolia

1 sipuli

2–3 valkosipulinkynttä

½ dl Primadonna oliiviöljyä

2 laakerinlehteä

3 tomaattia

1 ½ dl kuivaa valkoviiniä tai kalalientä

1 ¾ tl Kania suolaa

1 tl Kania paprikajauhetta

¾ tl chilijauhetta

1 prk (500 g) Freshona paseerattua tomaattia

150 g (noin 2 ½ dl) La Caldera katkarapuja (pakaste)

½ dl persiljaa hienonnettuna

Valmistus

  1. Leikkaa turskafileet reilun kokoisiksi kuutioiksi. Ripottele kalapaloille suolaa ja jätä maustumaan.
  2. Kuori perunat ja viipaloi ne sekä fenkoli. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja valkosipulinkynnet viipaleiksi.
  3. Kaada öljy kattilaan (vetoisuus 3 l), lisää joukkoon laakerinlehdet ja kuullota kasviksia muutama minuutti sekoitellen. Älä ruskista.
  4. Viipaloi tomaatit. Sekoita viinin joukkoon suola, paprikajauhe ja chili. Annostele chiliä oman makusi mukaan tai nosta chilikastike pöytämausteeksi.
  5. Lado tomaatit kuullotettujen kasvisten päälle kerrokseksi. Levitä sitten kalat ja jäiset ravut.
  6. Kaada mukaan paseerattu tomaatti ja mausteliemi. Ripottele päälle persilja. Älä sekoita. Kun liemi pulpahtaa, sulje kansi.
  7. Anna hautua miedolla lämmöllä 20 minuuttia kantta avaamatta. Näin valmistettuna kala pysyy hienosti koossa.
  8. Anna vetäytyä 5 minuuttia ennen syömistä.
  9. Tarjoa lisänä rouheista patonkia.