Tofu-kvinoasalaatti

Pääruoat

3-4 annosta

Ainekset

2 dl Golden Sun luomu kvinoaa

2 verigreippiä

2 avokadoa

1 ruukku salaattia (esim.Tammenlehvä)

1 pkt savutofua (Jalotofu)

1 pss salaattipinaattia

 

Kastike:

1 appelsiinin mehu

½ dl Primadonna oliiviöljyä

1 tl Marlene hunajaa

½ tl ChanteSel suolaa

Kania mustapippuria myllystä

Valmistus

  1. Huuhtele kvinoa kylmällä vedellä ennen keittämistä.
  2. Keitä kvinoa kypsäksi ripauksella suolaa maustetussa vedessä 10-15min.
  3. Sekoita kastikkeen aineet pienessä kulhossa.
  4. Kuori verigreippi, myös kuoren valkoinen osa, ja leikkaa siivuiksi. Leikkaa avokado viipaleiksi. Revi salaatti.
  5. Kuutioi tofu. Paista kuutiot öljyssä kauniin ruskeiksi.
  6. Laita tarjoiluvadille salaatti, pinaatti, kvinoa, greippisiivut, avokadoviipaleet ja lämpimät tofukuutiot.
  7. Sekoita kevyesti nostellen.
  8. Pirskottele kastike salaatin pinnalle tai tarjoile erikseen.