Täytetyt paprikat

Pääruoat

Kokki:

4 annosta

Munaton

Ainekset

4  isoa paprikaa

1 dl Golden Sun couscous-ryynejä

1,5 dl kasvislientä Kania liemikuutiosta

½ sitruunan mehu

½ kesäkurpitsa

200 g herkkusieniä

2 rkl Primadonna oliiviöljyä

Kania suolaa

Kania mustapippuria myllystä

100 g Eridanous fetajuustoa

0,5 dl hienonnettua persiljaa 

(400 g jauhelihaa)

Valmistus

1. Leikkaa paprikoista hattu pois ja puhdista niin, että pohja jää ehjäksi.

2. Kaada couscous-ryynit kulhoon. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi ja kaada se coucous-ryynien päälle. Peitä kulho kelmulla ja anna ryynien turvota.

3. Kuutioi kesäkurpitsa ja hienonna sienet. Kuumenna öljy pannulla ja paista niitä noin 5 minuuttia.

4. Sekoita sienet ja kesäkurpitsa sekä murennettu feta kulhossa couscousin joukkoon. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla.

5. Lusikoi täyte paprikoihin ja nosta hatut päälle. Paista 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

6. Ripottele pinnalle persiljaa ja tarjoile.

 

Vinkki: Jos et halua tehdä kasvisversiota voit lisätä paprikan täytteeseen myös jauhelihaa sekaan.