Siikasalaatti ja tillimajoneesi

Pääruoat

3-4 annosta

Ainekset

3 pkt / 600 g ruodotonta Isokari siikafileetä

1 tl Kania suolaa

1/2 tl Kania mustapippuria

1 dl Belbake vehnäjauhoja

2 rkl Pohjolan meijeri voita

 

Salaatti

2 isoa porkkanaa

2 parsakaalia             

1/2 tl Kania suolaa

1 dl Primadonna oliiviöljyä

½ sitruunan mehu

1 rkl Belbake sokeria

2 dl Green Grocer`s pakasteherneitä sulatettuina

1 pss Deli Corner Green Garden salaattisekoitusta

 

Tillimajoneesi

1 dl Pohjolan Meijeri kermaviiliä

1 dl Kania Premium majoneesia  

2 tl Herttua sinappia

2 rkl tilliä hienonnettuna

1 rkl Freshona kapriksia

Valmistus

  1. Valmista ensin kastike. Sekoita keskenään kulhossa kermaviili, majoneesi, sinappi ja tilli.
  2. Hienonna veitsellä kaprikset ja lisää kermaviili-majoneesiseokseen. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
  3. Kuori porkkanat ja höylää niistä ohuita lastuja juustohöylällä.
  4. Leikkaa parsakaalit suupalan kokoisiksi nupuiksi. Laita vihannekset leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
  5. Mausta suolalla ja noin puolella oliiviöljystä. Paahda uunissa 225 asteessa 5-7 minuuttia.
  6. Purista sitruunan mehu.
  7. Siirrä paahdetut vihannekset kulhoon ja lisää joukkoon loppu oliiviöljy, sitruunan mehu ja sokeri.
  8. Sekoita ja siirrä kylmään maustumaan.
  9. Poista siikafileistä nahka ja mausta fileet suolalla ja pippurilla. Pyörittele fileet vehnäjauhoissa ja paista voissa kuumalla pannulla noin 2 minuuttia per puoli.
  10. Nostele herneet ja salaattisekoitus marinoitujen vihannesten joukkoon.
  11. Annostele salaatti lautasille ja nosta paistetut siikafileet salaatin pinnalle.
  12. Tarjoile tillimajoneesin kanssa.