Siikakeitto

Pääruoat

4 annosta

Ainekset

3 pkt / 600 g ruodotonta Isokari siikafileetä

1 limetin mehu

½ tl Kania suolaa

¼ tl Kania mustapippuria myllystä

1 sipuli

1 fenkoli

1 rkl Pohjolan Meijeri voita

1 tl Kania currya

1 l vettä

2 Kania kalaliemikuutiota

4 kiinteää perunaa

1 ½ dl Pohjolan Meijeri kuohukermaa

3 dl Chefs Select Luomu babypinaattia

1/2 ruukku tillin oksia

(Kania suolaa)

Valmistus

  1. Poista siikafileistä nahka ja leikkaa fileet sopivan kokoisiksi suupaloiksi kulhoon.
  2. Mausta palat limetin mehulla, suolalla ja mustapippurilla, ja siirrä kulho kylmään odottamaan keiton valmistumista.
  3. Hienonna sipuli ja leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi.
  4. Kuumenna voi kattilassa ja kuullota kasviksia ja currya voissa parin minuutin ajan.
  5. Lisää kattilaan vesi ja liemikuutiot, ja kuumenna kiehuvaksi.
  6. Kuori ja leikkaa perunat kuutioiksi kattilaan. Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 min tai kunnes perunat ovat kypsiä.
  7. Lisää keittoon kerma ja siikapalat.  Anna kiehahtaa mutta älä enää keitä.
  8. Lisää lopuksi vielä keittoon salaattipinaatti ja tillin oksat, ja siirrä kattila pois liedeltä. Tarkista suola.