Ahvenfileet yrttiseoksella ja sienirisotolla

Pääruoat

Kokki:

6 annosta

Ainekset

Sienirisotto

300–500 g herkkutatteja (kuivattuna noin 20 g) tai haluamiasi sieniä

3 rkl Primadonna oliiviöljyä

1 sipuli

1–2 valkosipulinkynttä

3 dl Golden Sun Arborio risottoriisiä

2 dl kuivaa valkoviiniä

1 l Kania kasvis- tai kanalientä

¼ tl Kania mustapippuria

30 g Pohjolan Meijeri voita

1 dl Italiamo parmesaanijuustolastuja

1 dl Italiamo marscarponea

 

Ahvenfileet

3 pkt (à 200 g) Isokari ahvenfileitä

1 dl Belbake korppujauhoja

1 tl Kania suolaa

1 tl basilikaa

½ tl Kania mustapippuria

voita paistamiseen

 

Yrttiseos

1 ruukku persiljaa

2–3 valkosipulinkynttä

1 sitruunan kuori raastettuna

½ sitruunan mehu

2 rkl Primadonna oliiviöljyä

Valmistus

Sienirisotto

  1. Viipaloi peratut herkkutatit. Jos käytät kuivatettuja sieniä, pane ne likoamaan kylmään veteen pariksi tunniksi. Purista kuivaksi ja silppua sienet, jos on tarvetta.
  2. Haihduta kattilassa sienistä enin neste. Lisää joukkoon öljy ja pieneksi hienonnetut sipulit kuullottumaan.
  3. Lisää riisit ja kääntele, kunnes riisi on muuttunut läpikuultavaksi.
  4. Kaada mukaan viini, ja kun se on haihtunut, aloita toisessa kattilassa kiehuvan kasvisliemen lisääminen kauhallinen kerrallaan. Kypsennysaika on noin 20 minuuttia.
  5. Mausta risotto mustapippurilla ja voilla. Lisää risoton joukkoon lopuksi parmesaani ja mascarpone.
  6. Tarkista maku, lisää suolaa tarvittaessa. Koristele ruoka parmesaanilastuilla.

Vinkki: Vaihda herkkutatit halutessasi muihin metsäsieniin tai kaupan herkkusieniin.

 

Ahvenfileet ja yrttiseos

  1. Aloita gremoladan teolla. Hakkaa persilja ja valkosipulinkynnet veitsellä hienoksi. Raasta mukaan sitruunankuori. Lisää sitruunamehu ja öljy.
  2. Sekoita korppujauhoihin mausteet. Painele kalat molemmin puolin seokseen.
  3. Sulata pannulla voi ja paista fileet kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
  4. Nosta fileet tarjoiluvadille ja levitä yrttiseos pinnalle. Tarjoile risoton ja salaatin kera.

Vinkki: Lombardiassa gremoladaa (suom. ”murusia”) käytetään myös lihojen höysteenä.