Savusiika kurkkusuomujen alla ja lyttyperunat

Pääruoat

6 annosta

Ainekset

1 (noin 1 kg) Kalaneuvos savusiika

1 dl Grillimaisteri valkosipulimajoneesia

1 dl pestoa

1 kurkku

 

Lyttyperunat

1 kg perunoita

3 valkosipulinkynttä

¾ dl Primadonna oliiviöljyä

1 dl lehtipersiljaa silputtuna

1 tl sitruunankuoriraastetta

ripaus Kania suolaa ja mustapippuria

100 g Chêne D’argent vuohenjuustoa

3 rkl Grillimaisteri paahdettua sipulirouhetta

Valmistus

  1. Poista kalasta nahka ja nosta kala tarjoiluvadille.
  2. Sekoita majoneesin joukkoon pesto ja levitä seos kalan pintaan.
  3. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi ja lado ne limittäin ”suomupeitteeksi” kalan päälle pyrstöpäästä aloittaen.

 

Lyttyperunat

  1. Keitä pestyt perunat kypsiksi tai käytä edelliseltä aterialta jääneitä perunoita.
  2. Nosta ne uunivuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille. Paina perunat lyttyyn haarukalla.
  3. Hienonna kuoritut valkosipulit ja sekoita oliiviöljyyn. Mausta seos persiljalla, sitruunankuoriraasteella, suolalla ja pippurilla.
  4. Jaa seos perunoille, murustele päälle vuohenjuusto ja paista 225-asteisessa noin 15 minuuttia.
  5. Jos perunat ovat kylmiä, pidennä aikaa ja vähennä lämpöä 200 asteeseen.
  6. Ripottele lyttyperunoiden päälle sipulihiutaleita.