Ruokaisa savukalasalaatti

Pääruoat

4 annosta

Ainekset

4 perunaa (kiinteä lajike)

4 kananmunaa

150 g Green Grocer´s vihreitä papuja (pakaste)

½ kurkkua

150 g kirsikkatomaatteja

½ punasipulia

1 dl Baresa oliiveja

1–2 ruukkua roomansalaattia

400 g Kalaneuvos savusiikaa perattuna

 

Kastike

¾ dl Deluxe saksanpähkinäöljyä

2 rkl Acentino punaviinietikkaa

1 rkl Belbake sokeria

½ tl Kania suolaa

½ tl Kania mustapippuria

Valmistus

  1. Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi. Keitä munat koviksi (9 minuuttia), jäähdytä ja kuori ne.
  2. Leikkaa perunat kuutioiksi ja halkaise munat.
  3. Sulata pakastepavut suolalla maustetussa vesitilkassa mikrossa.
  4. Kuutioi kurkku ja halkaise kirsikkatomaatit. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi.
  5. Huuhtele ja kuivaa salaatti. Revi se salaattivadille.
  6. Tee kastike vatkaamalla kaikki aineet keskenään.
  7. Asettele kaikki raaka-aineet salaattipedille ja viimeistele kastikkeella.
  8. Tarjoa lisänä vastapaistettua vehnäpatonkia.

Vinkki: Mehevä savusiika sopii ruokaisaan salaattiin. Lopun kalan voit sekoittaa ranskankermaan, maustaa hyvin ja tarjota uuniperunan tai kolmioleivän täytteenä.