Reuben sandwich

Pääruoat

4–6 annosta

Amerikan juutalaisyhteisön luoma jumalainen leipä. Tällä kertaa kanasta valmistettuna luonnollisesti täysjyväleivän, hapankaalin, tuhdin sinapin ja pikkelssien kera tarjoiltuna.

Ainekset

Russian dressing -kastike

1–2 rkl silputtua salottisipulia

3–4 rkl silputtua persiljaa

noin 100 g Freshona maustekurkkuja  

1 sitruunan mehu

4–5 rkl chilimajoneesia

2–3 rkl Kania luomuketsuppia

3–4 rkl Milbona ranskankermaa

1–2 tl Grillimaisteri BBQ-kastiketta                               

 

 

Broilerin sisäfileet

500–600 g Kanamestarin broilerin sisäfileetä

2–3 valkosipulinkynttä murskattuna

Kania suolaa

Kania pippuria

Kania timjamia

timjamia

Pohjolan Meijeri voita tai Primadonna oliiviöljyä paistamiseen

 

8 siivua McEnnedy täysjyväpaahtoleipää

300–400 g Freshona hapankaalia

2–3 dl Russian dressing -kastiketta

8 siivua mustaleima emmental- tai gryérejuustoa

4 rkl Pohjolan Meijeri voita

3–4 rkl Duc de Coeur dijoninsinappia

Valmistus

  1. Valmista ensin Russian dressing -kastike. Kuori ja silppua salottisipuli.
  2. Valuta kurkkuja hetken talouspaperin päällä ja hienonna sitten kurkut sekä persilja.
  3. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään kulhossa.
  4. Valmista seuraavaksi broileri. Kuori ja murskaa valkosipulit ja mausta sisäfileet suolalla ja pippurilla.
  5. Kuumenna voi pannulla ja aseta fileet pannulle.
  6. Lisää valkosipuli sekä timjami ja paista 4–5 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat kypsiä.
  7. Leikkaa suikaleiksi.
  8. Paahda leivät.
  9. Voitele puolet leivistä dijoninsinapilla ja puolet Russian dressing -kastikkeella.
  10. Kokoa dijoninsinapilla voideltujen leipien päälle hapankaali ja pilkottu broileri.
  11. Lisää päällimmäiseksi vielä reilusti juustoa ja aseta Russian dressing -kastikkeella voideltu viipale kanneksi.
  12. Aseta voi paistinpannulle. Kun voi alkaa sulamaan, aseta leivät pannulle ja niiden päälle pieni paino, esimerkiksi kattilankansi.
  13. Paista leivät siten, että juusto sulaa ja leivät ovat sisältä kuumia sekä pinnalta rapeita.
  14. Nosta leivät pannulta, leikkaa ne kahtia kolmioleivän muotoisiksi ja asettele lautaselle.

Vinkki: tarjoile esimerkiksi pikkelöityjen vihannesten, suolakurkkujen, maustekurkkujen tai salaatin kera.