Rapeat kalanugetit

Pääruoat

4 annosta

Saaristoleivän hienostunut terva-aromi kohottaa kalanugetit eliittiluokkaan. Nämä maistuvat niin muksuille kuin aikuisille.

Ainekset

2 pkt (à 200 g) Isokari turskan selkäfileetä (ruodoton)

¾ tl Kania suolaa

½ tl Kania valkopippuria rouhittuna

 

Leivitys

150 g Deluxe saariston tervaleipää

2 kananmunaa

1 dl Belbake vehnäjauhoja

 

Paistamiseen

Pohjolan Meijeri voita ja/tai Vita d’or rapsiöljyä

Valmistus

Kuivaa turskafileet talouspaperilla ja leikkaa kalat suupalan kokoisiksi paloiksi. Ripottele päälle suolaa ja pippuria ja kääntele kalapaloja, jotta mausteet sekoittuvat tasaisesti.

Leikkaa limppu kuutioiksi ja jauha tehosekoittimen leikkuuterällä mahdollisimman hienoksi. Vähän kuivahtaneista leipäviipaleista onnistuu parhaiten. Siirrä murut syvälle ruokalautaselle.

Riko munat toiselle lautaselle ja mittaa vehnäjauhot kolmannelle.

Kuumenna rasva paistinpannulla. Kierittele kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten munaseoksessa ja lopuksi limppumuruissa. Paista nugetit kypsiksi miedolla lämmöllä. Kääntele keittiöpihdeillä, jotta saat kalan pysymään ehjänä ja kaikkiin kylkiin kauniin paistopinnan.

Tarjoa sellaisinaan tai kermaviilidipin kanssa. Aterialla lisänä maistuvat myös herneet ja perunasose tai Deluxe perunagratiini.