Raikas pastasalaatti

Pääruoat

Kokki:

4-6 annosta, laktoositon

Tässä proteiinirikkaassa rapeassa pastasalaatissa on kaikki mitä tarvitset energisoivaan ateriaan. Pastasalaatti on mainio eväs myös töihin otettavaksi, sillä sen voi valmistaa eväsrasiaan jo edellisenä päivänä.

Ainekset

1 pkt/250g Combino proteiinipastaa

1 rkl Primadonna oliiviöljyä

1 Granny Smith –omena

2 varsisellerin vartta

1,5 dl Green Grocer’s pakasteherneitä

1 pkt Kanamestarin yrtti-valkosipuli maustettua broilerin sisäfilettä

100 g Eridanous Kreikkalaista fetajuustoa

½ ruukkua tuoretta minttua tai wasabirucolaa

2 rkl Alesto kuivattuja karpaloita

Kania suolaa pastan keitinveteen

 

Kastike:

2 tl Duc De Coeur Dijon-sinappia

1 rkl Primadonna oliiviöljyä

2 rkl Acentino valkoviinietikkaa

1 valkosipulin kynsi

ripaus Kania mustapippuria

ripaus Kania suolaa

Valmistus

  1. Aloita kypsentämällä kana. Kun kana on kypsää, anna sen jäähtyä ja valmistelle sillä aikaa pastasalaatti.
  2. Keitä pasta kypsäksi suolatussa vedessä paketin ohjeiden mukaan.
  3. Valuta kypsyneet pastat siivilässä ja huuhtele juoksevan kylmän veden alla, jotta pastat hieman jäähtyvät.
  4. Kaada pastat kulhoon ja sekoita joukkoon 1 rkl oliiviöljyä.
  5. Halkaise sellerinvarret pituussuunnassa ja leikkaa poikittain pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös omena.
  6. Sulata herneet ja lisää kaikki kasvikset pastan kanssa samaan kulhoon.
  7. Pilko joukkoon jäähtyneet kanapalat.

 

Kastike ja salaatin kokoaminen:

  1. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita hienonnettu valkosipuli, sinappi, oliiviöljy ja valkoviinietikka keskenään pienessä astiassa.
  2. Kaada kastike kulhoon pastan, kasvisten ja kanan joukkoon.
  3. Hienonna joukkoon vielä tuoretta minttua tai wasabirucolaa.
  4. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita oman makusi mukaan.
  5. Murustele salaatin sekaan vielä feta ja viimeistele ripottelemalla salaatin päälle kuivattuja karpaloita.