Raikas verigreippisalaatti fetajuustolla

Pääruoat

Ainekset

1 prk (425 g) Freshona punaisia linssejä

4 dl Golden Sun luomu kvinoaa keitettynä

2 kpl verigreippiä

1 prk (425 g) Freshona maissia

1 avokado

50 g Alesto saksanpähkinöitä

1 kourallinen tuoretta persiljaa

150 g Romaine salaattia

200 g Eridanous fetajuustoa

 

verigreippivinaigrette

1 verigreipin mehu

1 tl Marlene hunajaa

1 dl Primadonna oliiviöljyä

½ tl Kania suolaa

ripaus Kania mustapippuria

Valmistus

  1. Huuhtele kvinoa kylmän veden alla ja kypsennä ohjeen mukaan.
  2. Anna hieman jäähtyä ja sekoita kvinoa ja linssit keskenään.
  3. Kuori ja fileoi verigreippi lohkoiksi. Sekoita verigreipit linssi-kvinoaseokseen.
  4. Murskaa pähkinät, valuta maissi, hienonna persilja ja lisää  salaattiin.
  5. Valmista vinaigrette.
  6. Sekoita kaikki ainekset yhteen paitsi oliiviöljy. Lisää oliiviöljy viimeisenä ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Tarkista suola.
  7. Sekoita lopuksi vinaigrettiä linssisalaatin joukkoon.
  8. Laita salaatti tarjoilukulhoon ja lisää päälle linssiseos.
  9. Murenna fetajuusto päälle.
  10. Lisää lopuksi viipaloitu avokado ja koristele persiljan lehdillä.