Puolukkasiirappi

Pääruoat

Kokki:

Noin 4 dl

Gluteeniton

Maidoton

Lorauta hehkuvan punaista puolukkasiirappia vaniljajäätelön kastikkeeksi tai kuohuviinilasin pohjalle ennen juoman lisäämistä. Punasipulimarmeladi maistuu herkulliselta joulukinkun ja muiden liharuokien lisänä.

Ainekset

1 ps (200 g) Södergården suomalaisia puolukoita (pakaste)

2 ½ dl vettä

2 dl Belbake sokeria

1 ½ tl Belbake vaniljasokeria

Valmistus

  1. Mittaa kattilaan jäiset puolukat ja vesi. Keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
  2. Survo marjoja, jotta mehu irtoaa paremmin.
  3. Siivilöi seos toiseen kattilaan. Painele lusikalla marjoja, jotta saat kaiken nesteen talteen.
  4. Lisää sokeri ja keitä 5 minuuttia. Sekoita lopuksi joukkoon vaniljasokeri.
  5. Kaada siirappi kauniiseen, puhtaaseen lasipulloon.
  6. Sulje hyvin ja säilytä jääkaapissa.