Porkkanataikina

Pääruoat

Kokki:

6-8 annosta

Ainekset

Porkkanataikina -pohja

3 keskikokoista porkkanaa

3 ½ dl Belbake vehnä- tai sämpyläjauhoja

1 tl Belbake leivinjauhetta

½ tl Kania suolaa

200 g Milbona voita

Vinkki: Voit kokeilla porkkanan sijaan selleriä, palstarnakkaa, punajuurta, perunaa tai bataattia.

 

Jauhelihatäyte:

400 g Reilu jauhelihaa

1 iso sipuli

Primadonna oliiviöljyä

1 tl Kania chilijauhetta

2 tl Kania paprikajauhetta

1 tl Kania suolaa

1 tl Kania mustapippuria

2 kananmunaa

2 dl Milbona juustoraastetta

150 g Crefee Chili tuorejuustoa

1 dl Milbona ruokakermaa

 

tai

 

Kanatäyte:

350 g Kanamestarin hunajamarinoitu kanasuikale

1 iso sipuli

Primadonna oliiviöljyä

2 tl Kania currya

1 tl Kania suolaa

1 tl Kania mustapippuria

1 paprika

200 g Green Grocker´s maissia

2dl Milbona kermaviiliä

2 dl Mibona juustoraastetta

3 kananmunaa

Valmistus

Pohja:

  1. Keitä kuoritut ja viipaloidut porkkanat kypsiksi, valuta huolella ja soseuta.
  2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää kylmä rasva ja nypi murumaiseksi seokseksi.
  3. Lisää jäähtynyt juuressose, sekoita tasaiseksi ja anna taikinan rauhoittua jääkaapissa ennen piirasvuokaan painelemista.
  4. Voitele vuoka ja painele piirakkataikina siihen.

 

Jauhelitäyte:

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Laita paistinpannulle tilkka öljyä ja kuullota sipulisilppu, lisää jauheliha ja lisää ruskistuksen loppuvaiheessa mausteet, suola ja pippuri. 
  2. Laita jauhelihaseos piirakkapohjan päälle. Sekoita keskenään kananmunat, juustoraaste, ruokakerma ja tuorejuusto ja lisää seos jauhelihaseoksen päälle.
  3. Kypsennä piirakkaa uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

 

Kanatäyte:

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Laita paistinpannulle tilkka öljyä ja kuullota sipulisilppu, lisää kanasuikaleet ja ruskistuksen loppuvaiheessa mausta currylla, suolalla ja pippurilla.
  2. Pilko paprika ja lisää se ja maissi pannulle. Laita seos piirakkapohjan päälle.
  3. Sekoita kermaviili, juustoraaste ja kananmunat keskenään ja lisää kanatäytteen päälle.
  4. Kypsennä piirakkaa uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.