Polpette della nonna

Pääruoat

4–6 annosta

Tomaattinen, hieman tulinen soosi pohjalle ja hyvin maustettuja lihapullia kastikkeen joukkoon. Päälle tujaus parmesaania ja ehkä pari basilikanoksaa, mustapippuria ja kiekko on jääkiekkotermein maalissa. Tai ainakin hyvin lähellä sitä.

Ainekset

Tomaattikastike

2–3 salottisipulia

3–4 valkosipulinkynttä

2–3 tomaattia

1 punainen chili

2–3 rkl tomaattipyreetä      

250 g tomaattimurskaa

3–4 rkl Primadonna oliiviöljyä

2–3 dl vettä

2–3 rkl Belbake sokeria

2 rkl Acentino punaviinietikkaa

2 tl Kania suolaa

timjamia maun mukaan

½ tl Kania cayennenpippuria

punaista chiliä hienonnettuna maun mukaan

 

 

Lihapullat

1 valkosipulinkynsi

1–2 salottisipulia

¾ dl Pohjolan Meijeri kermaa (tai 3 rkl kermaviiliä)

1 dl Belbake korppujauhoja

1 kananmuna

400 g Reilu sikanautajauhelihaa

2–3 rkl Italiamo Parmigiano Reggiano

1 tl Kania suolaa

Kania mustapippuria maun mukaan

Kania maustepippuria maun mukaan

Kania cayennenpippuria maun mukaan

basilikaa

½ tl oreganoa

lehtipersiljaa hienonnettuna

2–3 rkl voita tai oliiviöljyä

 

Tarjoiluehdotus

600–800 g Combino Penne rigatoni -pastaa

Primadonna oliiviöljyä

valkosipulia

parmesaanijuustoa

basilikaa

rukolaa

Kania mustapippuria

Valmistus

  1. Valmista ensin tomaattikastike. Kuori ja hienonna salottisipulit sekä kuori ja murskaa valkosipulit.
  2. Hienonna tomaatti ja chili.
  3. Kuumenna öljy kattilassa, lisää valko- ja salottisipuli, tomaattimurska, tomaatit, chili sekä tomaattipyree.
  4. Kuullota ja lisää joukkoon etikka, sokeri ja vesi.
  5. Keitä miedolla lämmöllä 45 minuutista 2 tuntiin.
  6. Mitä pidempään maltat keittää, sitä rikkaampi maku kastikkeeseen tulee. Lisää vettä tarvittaessa.
  7. Kuori ja murskaa valkosipuli.
  8. Kuori ja silppua sipuli.
  9. Sulata voi pannulla.
  10. Lisää sipuli ja valkosipuli pannulle ja kuullota pehmeiksi.
  11. Mittaa kerma kulhoon ja sekoita joukkoon korppujauhot sekä kananmuna.
  12. Anna turvota noin 10–15 minuuttia.
  13. Lisää jauheliha, mausteet, yrtit ja raastettu parmesaani.
  14. Sekoita voimakkaasti.
  15. Paista pannulla koepulla ja tarkista pullan maku.
  16. Kun maku on mielestäsi hyvä, muotoile taikinasta lihapullia ja paista ne kypsiksi pannulla.
  17. Kun pullat ovat kypsiä, sekoita ne tomaattikastikkeen joukkoon.
  18. Keitä pasta ohjeen muukaan.
  19. Sekoita vastakeitetty pasta, kuorittu ja murskattu valkosipuli sekä oliiviöljy.
  20. Nostele pasta lautasille ja annostele höyryävän kuuma lihapullakastike pastan päälle.
  21. Koristele parmesaanilla, basilikalla, rukolalla, vastarouhitulla mustapippurilla ja tilkalla oliiviöljyä.