Pho Ga, vietnamilainen kanakeitto

Pääruoat

4–6 annosta

Hieman ”oikaistu” versio, mutta silti todella herkullinen kanakeitto vietnamilaisittain.

Ainekset

2 Kanamestari koipireisipalaa

2 Kanamestari rintafileetä

2 siipeä

 

1–2 sipulia

3–4 valkosipulinkynttä

1–2 cm luomuinkivääriä

2–3 punaista chiliä

3 rkl Primadonna oliiviöljyä

4–5 rkl soijakastiketta

ripaus suolaa

1–1,5 l vettä

 

Viimeistelyyn:

2 limettiä

2 rkl soijakastiketta

200–300 g nuudeleita tai pastaa

2–3 punaista chiliä

Tuoretta korianteria

2 varsiselleriä eli lehtiselleriä

kevätsipulia oman maun mukaan

Valmistus

  1. Kuori ja silppua sipuli, kuori ja murskaa valkosipulinkynnet sekä kuori ja leikkaa inkivääri ohuiksi viipaleiksi.
  2. Hienonna chilit.
  3. Kuumenna kattilassa öljy ja paahda broileri kauniin kullanruskeiksi.
  4. Lisää sipulit, inkivääri, soijakastike, suola sekä vesi.
  5. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes broileri on niin kypsää, että se hajoaa kosketuksesta.
  6. Nosta broilerit varovasti työlaudalle, poista luut ja asettele broilerinlihat tarjoilukulhoihin.
  7. Siivilöi kattilassa oleva liemi ja lisää tarvittaessa nestettä. Tarkista maku.
  8. Keitä nuudelit liemessä pakkauksen ohjeen mukaan ja nosta ne broilerinlihojen päälle.
  9. Lisää annoksiin raastettu limetinkuori, puristettu limetinmehu, ohuiksi viipaleiksi leikattu selleri sekä hienonnettu chili, korianteri sekä kevätsipuli.
  10. Kiehauta liemi vielä kerran, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  11. Annostele liemi kulhoihin.

 

Vinkki: keittoon saa lisäpotkua, kun sen tarjoilee erikseen kippoihin annostellun tuhdin chilikastikkeen kera.