Pekoniset lammasvartaat ja minttuinen perunasalaatti

Pääruoat

5-6 annosta

Ainekset

2 pkt (à 350 g) Grillimaisteri lampaan ulkofileetä (yrtti-valkosipuli)

2 pkt (à 140 g) Grillimaisteri pekonia

1 luomusitruuna

 

Minttuinen perunasalaatti

1 kg varhaisperunoita

1 prk (250 g) Milbona tsatsikia

1 dl Grillimaisteri grillisalaattia tai etikkakurkkua silputtuna

noin ½ dl tuoretta minttua silputtuna

2 rkl sitruunamehua

1 ½ tl Kania suolaa

1 omena (punainen)

1 punasipuli

1 nippu (12 kpl) retiisejä

tuoretta rosmariinia

Grillimaisteri grillitikkuja

noin 1 dl Grillimaisteri USA caramelized onion chutneya

Valmistus

  1. Pyyhi lampaan ulkofileistä ylimääräinen marinadi talouspaperilla.
  2. Paloittele lihat suupalan kokoisiksi kuutioiksi ja kääri puolikas pekoninpala jokaisen ympärille.
  3. Halkaise ja viipaloi hyvin pesty sitruuna. Pujota vartaisiin lihapaloja, sitruunaviipaleita ja rosmariinitupsuja.
  4. Grillaa vartaat punertavan kypsiksi.
  5. Tarjoa lisänä karamellisoitua sipulichutneya ja minttuista perunasalaattia.

 

Minttuinen perunasalaatti

  1. Pese perunat ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Selkoita salaattikulhossa tsatsiki, grillisalaatti, minttu, sitruunamehu ja suola.
  3. Viipaloi kypsät perunat ja sekoita ne lämpiminä varovasti kastikkeeseen.
  4. Jätä perunat maustumaan ja jäähtymään.
  5. Kuori ja pilko omena ja sipuli. Viipaloi pestyt retiisit.
  6. Nostele loput ainekset perunoiden joukkoon, peitä kulho kelmulla ja siirrä viileään.

Vinkki: Perunasalaatti on parhaimmillaan, kun se saa maustua jääkaapissa muutaman tunnin.