Paprika-feta-shakshuka

Pääruoat

4 annosta

Brunssipöytien suosikki, shakshuka, on löytänyt meille tiensä Pohjois-Afrikasta ja Lähi-idästä. Yhdessä pannussa kypsyvät kaikki: munat, makkarat, tomaatit ja palkokasvit. Ja aina voit säätää aineksia ja mausteita vapaasti oman makusi mukaisesti.

Ainekset

200 g Merquez-lammasmakkaraa

1 sipuli

2–3 valkosipulinkynttä

½ punaista paprikaa

½ keltaista paprikaa

150 g kesäkurpitsaa

1 rkl Primadonna oliiviöljyä

1 tl Kania jauhettua juustokuminaa

1 tl Kania paprikajauhetta

1 tl Kania suolaa

½ tl Kania mustapippurirouhetta

¼ tl Kania chilijauhetta

1 tlk (400 g) Freshona tomaattimurskaa

1 tlk (400/240 g) Freshona kikherneitä

100 g Eridanous fetajuustoa

4 kananmunaa

 

Päälle

tuoretta korianteria

Valmistus

  1. Viipaloi makkarat. Kuori ja silppua sipulit. Paloittele paprikat ja kesäkurpitsa.
  2. Kuumenna öljy valurautapaistinpannulla ja ruskista makkarat. Lisää kasvikset ja kuullota pehmeiksi, noin 5 minuuttia.
  3. Sekoita joukkoon mausteet ja kääntele hetki. Lisää joukkoon tomaatit sekä siivilässä huuhdellut ja valutetut kikherneet.
  4. Anna porista miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Tarkista maku.
  5. Kuopaise kauhalla tai lusikalla neljä syvennystä, riko niihin munat ja murustele päälle feta.
  6. Siirrä pannu 225-asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet, mutta keltuaiset ovat vielä juoksevia.
  7. Silppua päälle reilusti tuoretta korianteria.

Vinkki: Voit jakaa annokseen kahteen pienempään paistinpannuun ja jos et omista uuninkestävää pannua, voit siirtää kastikkeen pannusta laakeaan uunivuokaan ja lisätä sitten munat ja juuston.