Pähkinäinen porsaanfilee

Pääruoat

6 annosta

Ainekset

2 (à 500 g) Grillimaisteri porsaan sisäfileetä (maustamaton)

2 rkl Vita D’or rapsiöljyä

Kania suolaa ja pippuria myllystä

 

Kastike

1 prk (400 g) Freshona kookosmaitoa

3 rkl Vitasia soijakastiketta

2 rkl Fairglobe ruskeaa raakaruokosokeria

2 valkosipulinkynttä silputtuna

1 punainen chilipalko silputtuna

1 limetin kuoriraaste ja mehu

1 rkl luomuinkivääriä raastettuna

1 ½ dl Vita D’or maapähkinävoita (makeuttamaton)

 

Päälle

1 dl Alesto suolapähkinöitä rouhittuna

tuoretta korianteria

 

Lisäksi

6 sydänsalaattia

3 limettiä

Valmistus

  1. Ota porsaan sisäfileet huoneenlämpöön tunti ennen grillaamista.
  2. Valmista kastike. Kuumenna kookosmaito kattilassa. Lisää joukkoon muut aineet ohjeen mukaisessa järjestyksessä.
  3. Vatkaa lopuksi maapähkinävoi kastikkeeseen.
  4. Kuumenna, älä keitä. Tarkista maku.
  5. Viillä fileet auki terävällä veitsellä pituussuunnassa muutamaan kertaan, jotta saat ehjän, tasaisen lihalevyn. Nuiji rystysillä tarvittaessa.
  6. Öljyä filee kevyesti ja ripottele pintaan suolaa ja pippuria.
  7. Grillaa mehevän kypsäksi halkaistujen sydänsalaattien ja limettien kera.
  8. Nosta filee tarjoiluvadille, leikkaa poikkisyin ohuiksi viipaleiksi ja valuta päälle kastiketta.
  9. Lisää rouhitut pähkinät, tuoretta korianteria ja grillatut limettipuolikkaat.
  10. Tarjoa lisänä grillattuja sydänsalaatteja ja halutessasi Grillimaisteri perunasalaattia.

Vinkki: Porsaan sisäfilee kypsyy nopeasti ja tasaisesti pitkittäin auki leikattuna levynä. Pähkinäinen kastike maistuu myös grillatun broilerin kera.