Pad Thai sienillä

Pääruoat

3–4 annosta

Ainekset

Kastike

1 valkosipulinkynsi

2 rkl chilikastiketta

4–5 rkl soijakastiketta

3–4 rkl ruokosokeria

 

500 g nuudeleita tai tagliatelle pastaa

 

1 parsakaali

2–3 rkl oliiviöljyä

3–4 salottisipulia

200 g sieniä oman maun mukaan

2–3 valkosipulinkynttä

2 porkkanaa

2–3 kpl kananmunaa

 

Koristeeksi

Tuoretta korianteria

Kevätsipulia

Chiliä

Valmistus

  1. Valmista ensin kastike. Kuori ja murskaa valkosipuli ja lisää se ja muut aineet pieneen kulhoon ja sekoita. Jos haluat kastiketta reilummin, tuplaa ainesten määrä.
  2. Keitä nuudelit tai tagliatelle pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Laita sivuun odottamaan.
  3. Huuhtele parsakaali ja leikkaa nupuiksi.
  4. Keitä parsakaalit vedessä napakan kypsiksi.
  5. Kuori ja leikkaa salottisipuli ohuiksi viipaleiksi.
  6. Pese ja pilko sienet.
  7. Kuori valkosipulin kynnet ja murskaa ne.
  8. Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
  9. Riko kananmunat mukiin ja vatkaa kevyesti sekaisin.
  10. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sienet sekä sipulit kauniin kullanruskeiksi, varo kuitenkin polttamasta niitä.
  11. Lisää joukkoon valkosipuli, porkkana sekä keitetyt parsakaalit ja kuullota niitä hetken.
  12. Lisää rikotut munat ja sekoita.
  13. Lisää nuudelit sekä kastike ja anna kuumentua kunnolla.
  14. Kun kastike ja seos on hieman sakeutunut, annostele nuudelit lautasille.
  15. Koristele oman maun mukaan kevätsipulilla, korianterilla sekä chilillä.