Oluessa haudutettu käristys

Pääruoat

Kokki:

6 annosta

Ainekset

800-1000 g Glenfell kebablihaa tai käristyslihaa (pakaste)

3 rkl Milbona voita

1 rs (250 g) herkkusieniä tai ½ l metsäsieniä (esim. suppilovahveroita)

1 sipuli

noin 3 dl Kania lihalientä

1 tlk (3,3 dl) Nobelaner keskiolutta

1 dl Mirabel hapankirsikkahilloa

1 dl Freshona hillosipuleita

1 tl Kania mustapippuria

1 tl Kania suolaa

 

Lisäksi

2 dl Södergården puolukoita (pakaste)

1 dl Mirabel hapankirsikkahilloa

Valmistus

  1. Kaada puolukat kulhoon, sekoita joukkoon hillo ja jätä sulamaan ruoanvalmistuksen ajaksi.
  2. Ruskista kohmeinen liha voissa pannulla pienissä erissä, ja kumoa lihat pataan.
  3. Puhdista ja viipaloi sienet. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota ne pannulla. Huuhdo pannu paistokertojen välillä lihaliemitilkalla ja kaada pataan.
  4. Lisää pataan olut, loput lihaliemestä, hillo, hillosipulit ja mausteet. Hauduta riistakäristystä miedolla lämmöllä kannen alla 5–10 minuuttia. Tarkista maku. Tarjoa käristyksen kanssa perunasosetta, hillopuolukoita ja etikkakurkkuja.