Norma

Pääruoat

3–4 annosta

"Suosikkipastani! Kyseessä on melkein täysin vegaaninen pasta – ja todella herkullinen sellainen. Tarjoilen sen aina korianterin, (tiedän, ettei se välttämättä ole oikein, mutta siitä viis, sillä niin se maistuu parhaalta), tomaattisalaatin, basilikan ja pehmeän ricottajuuston kera. Loistava kombinaatio kerrassaan!" -Hans Välimäki

Ainekset

Tomaattisalaatti

100 g kirsikkatomaatteja

1–2 valkosipulinkynttä

1 limetti (mehu ja kuori)

2 rkl Belbake sokeria

1 rkl Acentino valkoviinietikkaa

2 rkl Primadonna oliiviöljyä

punaista chiliä maun mukaan

korianteria

Kania suolaa

 

Kastike

2–3 salottisipulia 

3–4 valkosipulinkynttä

1 punainen chili

2–3 tomaattia

3–4 rkl Primadonna oliiviöljyä

2–3 rkl tomaattipyreetä

250 g tomaattimurskaa

2–3 dl vettä

2–3 rkl Belbake sokeria

2 rkl Acentino punaviinietikkaa

2 tl Kania suolaa

timjamia maun mukaan

½ tl Kania cayennenpippuria

100 g pehmeää ricottajuustoa

100 g tomaattisalaattia

basilikaa, korianteria

punaista chiliä hienonnettuna

mustapippuria koristeeksi ja makua antamaan

 

Lisäksi

400 g Combino fusille -pastaa

Valmistus

  1. Valmista ensin tomaattisalaatti. Puolita kirsikkatomaatit ja hienonna chili sekä korianteri.
  2. Kuori ja raasta valkosipuli.
  3. Sekoita ainekset keskenään ja lisää joukkoon vielä raastettu limetinkuori ja puristettu mehu.
  4. Anna tomaattien mehustua hetken ennen tarjoilua kylmässä. Salaatti on parhaimmillaan jääkylmänä tarjoiltuna.
  5. Kuumenna öljy kattilassa, lisää valko- ja salottisipuli, tomaattimurska, tomaatit, chili sekä tomaattipyree.
  6. Kuullota ja lisää joukkoon etikka, sokeri ja vesi.
  7. Keitä miedolla lämmöllä 45 minuutista 2 tuntiin. Mitä pidempään maltat keittää, sitä rikkaampi maku kastikkeeseen tulee. Lisää vettä tarvittaessa.
  8. Keitä fusilli paketin ohjeiden mukaisesti.
  9. Sekoita vastakeitetyn pastan joukkoon tomaattikastiketta.
  10. Tarjoile tomaattisalaatin, pehmeän ricottajuuston ja mustapippurin kera.
  11. Koristele halutessasi vielä tuoreella chilillä, korianterilla, basilikalla.