Naudanlihatartar

Pääruoat

4 annosta

Mintulla ja paahdetulla sipulilla maustettu lihatartar. Leivän kera tai ilman.

Ainekset

Tartarmarinadi

2–3 kpl banaanisalottisipulia tai keltasipulia

2 valkosipulinkynttä

1 purkki Freshona kapriksia (vaihtoehtoisesti 3–4 rkl suolakurkkuja)

3–4 rkl kapristen marinadilientä (tai suolakurkkujen marinadilientä)

2 rkl Primadonna oliiviöljyä

ruohosipulia maun mukaan

 

Tartar

500 g Bergmann naudanpaistisuikaleita

3 rkl tartarmarinadia

1–2 rkl Duc de Coeur dijoninsinappia

Kania suolaa

vastarouhittua Kania pippuria

tuoretta minttua

 

Tarjoiluun

Paahdettua leipää

Duc de Coeur dijoninsinappia

Salaattia

Kania majoneesia

Grillimaisteri paahdettua sipulirouhetta

Valmistus

  1. Valmista ensin tartarmarinadi. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynnet.
  2. Hienonna kaprikset.
  3. Kuumenna öljy ja kaprisliemi kattilassa.
  4. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipuli, hauduta pehmeäksi.
  5. Lisää hienonnettu kapris ja ruohosipuli, sekoita ja tarkista maku. Anna hieman jäähtyä.
  6. Seuraavaksi valmistetaan tartar. Hienonna naudanpaistisuikaleet erittäin pieneksi ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
  7. Mausta oman maun mukaan suolalla sekä pippurilla ja muotoile pihveiksi.

 

Vinkki: jos ei pidä raa´asta lihasta, tartarin voi myös grillata tai paistaa myös pannulla