Manteli-yrttikuorrutettua poron paistia ja karpalokastiketta

Pääruoat

Kokki:

4-6 annosta

Gluteeniton

Ainekset

1 Deluxe Poronpaisti

1 tl ChanteSel suolaa

1/2 tl Kania mustapippuria

2 rkl tuoreita yrttejä hienonnettuna (esim. timjami, rosmariini, persilja)

1 dl Belbake mantelirouhetta

1 dl Italiamo Grana Padano-raastetta

2 rkl pehmeää Pohjolan Meijeri voita

 

Kastike

1 dl Kania lihalientä

1 dl Pohjolan Meijeri kuohukermaa

2 rkl Deluxe karpalohyytelöä

(Belbake maissitärkkelysjauhoja)

Kania suolaa, pippuria

paistamiseen

Pohjolan Meijeri voita

 

Duchesse perunat

n 1 kg jauhoista perunaa

25 g Pohjolan Meijeri voita

2 keltuaista

½ tl Kania suolaa

 

Tarjoiluun

Deluxe Duchesse perunaa tai itse tehtyä duchesse perunaa

Valmistus

  1. Sulata poronpaisti jääkaapissa. Ota paisti huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsennystä.
  2. Ruskista poronpaisti kauttaaltaan kuumalla paistinpannulla voissa. Mausta suolalla ja pippurilla ja aseta paisti uunivuokaan.
  3. Kypsennä 125 asteisessa uunissa kunnes paistin sisälämpö on 55-57 astetta, tällöin liha on kauniin punertavaa.
  4. Poista paistista verkko ja aseta se takaisin uunivuokaan.
  5. Sekoita keskenään kulhossa yrtit, mantelirouhe, juustoraaste ja pehmeä voi. Painele seos paistin pinnalle.
  6. Paista 225 asteessa noin 5-7 minuuttia tai kunnes mantelikuorrutus on saanut hieman väriä.
  7. Anna paistin vetäytyä folioon käärittynä noin ½ tuntia ennen tarjoamista.
  8. Paistin vetäytyessä valmista kastike. Kuumenna kattilassa lihaliemi, kuohukerma ja karpalohyytelö.
  9. Suurusta halutessasi tilkkaan kylmää vettä sekoitetuilla maissintärkkelysjauhoilla.
  10. Mausta suolalla ja pippurilla.

Duchesse perunat

  1. Keitä kuoritut perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois.
  2. Soseuta perunat sähkövatkaimella. Lisää joukkoon voi ja keltuaiset. Mausta sose suolalla.
  3. Pursota soseesta pieniä ruusukkeita leivinpaperin päälle uunipellille.
  4. Paista 225 asteessa noin 10-12 min tai kunnes ruusukkeet ovat kauniin ruskea huippuisia.