Lehtipihvit maustevoilla, grillifenkolit ja maissi-mozzarellasalaatti

Pääruoat

4 annosta

Ainekset

4 Grillimaisteri naudan lehtipihviä

3—4 tl Grillimaisteri allround RUB-kuivamarinadia

4 viipaletta Grillimaisteri valkosipuli-yrttivoita

1—2 fenkolia

Kania suolaa ja mustapippuria

Primadonna oliiviöljyä

Acentino balsamiviinietikkaa

 

Maissi-mozzarellasalaatti

2 kokonaista Grillimaisteri maissintähkää

2—3 kevätsipulia

2 prk (à 245/125 g) Lovilio minimozzarelloja

1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja

Kastike

1 limetin mehu

½ dl Primadonna oliiviöljyä

½ dl korianterisilppua

ripaus Kania suolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistus

  1. Hiero pihvien pintaan rubia ja anna maustua puolisen tuntia huoneenlämmössä.
  2. Leikkaa fenkolit viipaleiksi ja grillaa niihin hieman väriä.
  3. Nosta viipaleet tarjoiluvadille, mausta suolalla ja pippurilla ja pirskota päälle oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa.
  4. Grillaa lehtipihvejä pari minuutti per puoli.
  5. Nosta ne tarjolle ja aseta kunkin pihvin päälle maustevoinappi sulamaan.

 

Maissi-mozzarellasalaatti

  1. Grillaa maissintähkät niin, että ne saavat pintaansa herkullisen värin.
  2. Nosta maissit leikkuulaudalle pystyyn ja leikkaa jyvät veitsellä irti.
  3. Sekoita kastikeainekset tarjoilukulhon pohjalla.
  4. Kumoa mukaan maissinjyvät, hienonnetut kevätsipulit, valutetut mozzarellapallot ja huuhdotut kirsikkatomaatit.
  5. Sekoita ainekset keskenään ja tarjoile grilliherkkujen kanssa.

Vinkki: Lehtipihviin saat uutta potkua erilaisilla RUB-mausteseoksilla. Fenkolit sopivat hienosti grillattaviksi ja grillattu maissi antaa maukkautta mozzarellasalaattiin.