Lehtikaalikeitto

Pääruoat

Kokki:

4 annosta

Ainekset

200g lehtikaali
1 kpl sipuli
3 rkl Pohjolan Meijerin voita
½ dl Belbake vehnäjauhoja
7dl Pohjolan Meijerin maitoa
200g Maustamatonta Milbona sulatejuustoa

 

Maustamiseen

Kania suolaa myllystä

Kania mustapippuria myllystä

Valmistus

  1. Hienonna sipuli ja lehtikaalin lehdet veitsellä. Poista kaalista kova runko keskeltä kaalinlehtiä. Paista lehtikaali ja sipuli kattilassa voin kanssa kunnes ne ovat hieman pehmenneet.  
  2. Lisää vehnäjauho ja sekoita. Kaada joukkoon maito koko ajan sekoittaen.  
  3. Keitä keskilämmöllä sekoitellen noin 10 minuuttia.  
  4. Lisää sulatejuusto ja soseuta sauvasekoittimella.  
  5. Mausta keitto suolalla ja mustapippurilla.

Vinkki: voit korvata lehtikaalin myös 700g:lla tuoretta pinaattia.