Lehtikaali-papupata toscanalaisittain

Pääruoat

Kokki:

6 annosta

Ainekset

2 sipulia

4 valkosipulinkynttä

2 rkl Primadonna oliiviöljyä

2 porkkanaa

3 lehtisellerin vartta

400 g lehtikaalia

½ tl fenkolinsiemeniä hienonnettuna

1 tl Kania suolaa

½ tl Kania mustapippuria

1 rs (200 g) kirsikkatomaatteja

2 rkl Freshona tomaattipyreetä

1 tlk (415 g) Campo Largo valkoisia papuja tomaattikastikkeessa

7 dl Kania kasvislientä

3¬–4 dl kuivahtaneen vaalean leivän paloja

 

Lisäksi

3 rkl Primadonna oliiviöljyä

Lovilio parmesaanilastuja

Valmistus

  1. Hienonna kuoritut sipulit ja kuullota oliiviöljyssä kattilassa miedolla lämmöllä.
  2. Leikkaa kuoritut porkkanat pieniksi kuutioiksi ja viipaloi lehtiselleri.
  3. Pienennä huuhdellut kaalin lehdet, joista kannattaa poistaa paksu keskiruoti. Lisää kasvikset kattilaan ja anna hautua hienonnettujen fenkolinsiementen, suolan ja pippurin kanssa noin 10 minuuttia.
  4. Lisää tomaatit, pyree, pavut ja kasvisliemi. Hauduta 30–40 minuuttia.
  5. Lisää mukaan leipäkuutiot ja sekoittele vähän väliä, ettei leipä ota kiinni pohjaan. Anna hautua vielä 15 minuuttia.
  6. Tarkista maku, lisää suolaa tarvittaessa, lorauta mukaan öljy ja nauti parmesaanilastujen kera.