Kurpitsarisotto

Pääruoat

Kokki:

4 annosta

Ainekset

2 kpl sipulia

1 rkl Primadonna oliiviöljy

600g kurpitsa (myski- tai butternut-kurpitsa)

3 dl Golden Sun risottoriisiä

1 dl Vitafit omenamehu

8-9 dl kasvislientä, keitettynä Kania kasvisliemikuutiosta

50g Pohjolan Meijeri voita

100g Italiamo Grand Padano juustoraastetta tai parmesan-raastetta

 

Maustamiseen

Kania suolaa myllystä

Kania pippuria myllystä

 

Yrttiöljy

1,5 dl oliiviöljy

2-3 dl pilkottuja yrttejä, kuten lehtipersilja ja sitruunamelissa

Valmistus

  1. Kuullota hienonnetut sipulit oliiviöljyssä. Käytä korkeareunaista pannua tai kattilaa.
  2. Kuutioi kurpitsa ja lisää kuutiot kattilaan. Lisää risottoriisi. Sekoita kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.
  3. Lisää pannulle omenamehu. Kun mehu on imeytynyt lisää kasvislientä noin desi kerrallaan koko ajan sekoittaen.
  4. Jatka liemen lisäämistä niin kauan että riisi on pehmeää mutta vielä napakkaa sisältä.
  5. Lisää lopuksi voi ja juusto raasteena. Tarkista suola.
  6. Valmista yrttiöljy joko tehosekoittimella tai sauvasekoittimella oliiviöljystä ja pilkotuista yrteistä.
  7. Laita annosten päälle yrttiöljyä tuomaan annokselle makua.

 

Vinkki: Perinteisen risoton valmistat korvaamalla omenamehun kuivalla valkoviinillä.