Kurkku-katkarapusalaatti

Pääruoat

2-4 annosta

Ainekset

400 g avomaan kurkkua

200 g Cosmopolitan salaattia

400 g Greenland Prawns keskikokoisia katkarapuja

3 avokadoa

50 g retiisejä

 

Vinegretti:

2 tl luomuinkivääriä

1 tl valkosipulia

1 limetti

½ tl hienonnettua chiliä, siemenet poistettuna

½ dl Primadonna oliiviöljyä

ripaus Kania suolaa

ripaus Belbake sokeria     

ripaus Kania mustapippuria

2 rkl silputtua korianteria

2 rkl ruohosipulia

Valmistus

  1. Raasta inkivääri, valkosipuli ja limetin kuori ja puristettu limenmehu.
  2. Silppua korianteri sekä ruohosipuli. Poista siemenet chilistä ja hienonna.
  3. Laita kaikki vinegretin ainekset kulhoon ja sekoita.
  4. Kuori kurkut esimerkiksi juustohöylällä ja leikkaa renkaiksi. Lisää kurkut vinegretin joukkoon ja anna maustua parin minuutin ajan.
  5. Pese ja revi salaatti, kuori avokado. Leikkaa avokado ja retiisit siivuiksi.
  6. Laita salaatti lautaselle ja lisää maustetut avomaankurkut.
  7. Asettele kurkkujen päälle reilusti katkarapuja ja avokadosiivuja.
  8. Viimeistele retiisisiivuilla ja nauti.