Koftapyörykät ja paahdettua kaalia

Pääruoat

4 annosta

Ravintosisältö keskimäärin / annos (annoskoko 400 g, sis. pyörykät+kaali+kastike):

Energiaa 341 kcal, hiilihydraattia 9g, rasvaa 21 g, proteiinia 25 g

Ainekset

Koftataikina:

300 g Reilu naudan luomujauhelihaa

1 pieni sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 muna

½ ruukku tuoretta korianteria hienonnettuna

1 tl Kania currya

½ tl Kania kardemummaa

1 tl Kania mustapippuria

3/4 tl ChanteSel suolaa

 

Kaalilisuke:

1 iso kukkakaali

1 parsakaalia

2 rkl Vita D’or öljyä

ripaus ChanteSel suolaa

 

Kastike

½ prk Baresa hummusta

1 dl Milbona kreikkalaista jogurttia

1 rkl sitruunamehua

2 rkl minttua hienonnettuna

Valmistus

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Hienonna sipulit. Yhdistä kulhossa kaikki koftataikinan aineet ja sekoita tasaiseksi.
  3. Leikkaa kaalit suupalan kokoisiksi nupuiksi leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Mausta kaalit suolalla ja öljyllä.
  4. Pyöritä kostutetuin käsin koftataikinasta soikean muotoisia pyöryköitä ja asettele ne samalle pellille kaalien kanssa.
  5. Paista uunissa noin 20 minuuttia.
  6. Ruoan kypsyessä sekoita kastikkeen aineet kulhossa tasaiseksi.