Kinkkupannari

Pääruoat

Kokki:

2-4 annosta

Ainekset

100 g pekonisuikaleita

puolet purjon valkoisesta osasta

tarvittaessa rypsiöljyä paistamiseen

2 kpl kananmunaa

3 dl Pohjolan Meijeri laktoositonta maitoa

2 dl Belbake vehnäjauhoja

½ dl Italiamo Grana Padano -raastetta

½ tl Kania suolaa

Kania mustapippuria

1 rasia varrellisia kirsikkatomaatteja

1 prk (120g) Pohjolan Meijeri laktoositonta smetanaa

ruohosipulia

½ pkt Schwartzwaldin kinkkua

Valmistus

  1. Hienonna purjo. Laita pekonisuikaleet kylmälle pannulle ja käännä liesi keskikuumalle. Kun pekoneista alkaa sulamaan rasvaa ja ne ruskistuvat hieman, lisää hienonnettu purjo.
  2. Kuullota kunnes purjo on pehmeää, lisää tarvittaessa loraus rypsiöljyä. Kumoa lautaselle jäähtymään.
  3. Valmista taikina. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito ohuena norona koko ajan vatkaten, siivilöi sitten vehnäjauhot sekaan ja sekoita sileäksi.
  4. Lisää Grana Padano –raaste ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Kaada pannariseos valurautapannuun tai voideltuun, pyöreään piirakkavuokaan. Ripottele päälle purjo-pekoniseos ja asettele päällimmäisiksi kirsikkatomaatit varsineen.
  6. Paahda 200-asteisessa uunissa kunnes pannari on keskeltä hyytynyt.
  7. Hienonna ruohosipuli ja sekoita se smetanaan.
  8. Viimeistele pannari kinkkuruusukkeilla ja maustetulla smetanalla. Tarjoa lämpimänä.

 

Vinkki: Kuullota pekoni ja purjo valurautapannussa, niin voit käyttää samaa pannua pannarin uunissa paistamiseen ja näyttävään tarjoiluun!