Keitettyä kuhaa ja katkarapu-kananmunakastiketta

Pääruoat

4 annosta

Ainekset

600–800 g Isokari kuhafileetä
Kania merisuolaa ja mustapippuria maun mukaan

 

Liemi ja lisukkeet

1 l vettä
4–6 perunaa kuorittuna ja pilkottuna
1–2 porkkanaa kuorittuna ja pilkottuna
1 keltasipuli kuorittuna ja pilkottuna
1 purjo pestynä ja pilkottuna
½ juuriselleri kuorittuna ja pilkottuna
1 rkl Kania merisuolaa myllystä
2–3 valkosipulinkynttä
persiljaa
Primadonna oliiviöljyä tai Vita D´or rapsiöljyä

 

Kastike

2 kovaksi keitettyä kananmunaa hienonnettuna
1–2 dl Ocean Sea kuorittuja katkarapuja
1–1 ½ dl itse tehtyä kala-kasvislientä (ainekset yllä)
1 dl Pohjolan Meijeri kermaa (esim. Laktoositon ruokakerma 15 %)
1 sipuli kuorittuna ja pilkottuna
2 rkl Pohjolan Meijeri voita + 2–3 rkl viimeistelyyn
1 rkl Belbake vehnäjauhoja
Kania merisuolaa ja mustapippuria myllystä
tilliä
ruohosipulia
(raastettua piparjuurta)

Valmistus


1. Poista kuhafileistä mahdolliset ruodot ja mausta fileet suolalla ja pippurilla. Anna levähtää.

2. Pese, kuori ja pilko kasvikset. Kuullota kasviksia hetki öljyssä. Lisää joukkoon vesi, yrtit ja mausteet ja keitä lientä miedolla lämmöllä 10–15 min. Anna maustua hetki ja tarkista maku.

3. Lämmitä uuni 100-asteiseksi ja asettele maustetut kalat liemeen. Kypsennä uunissa 10–15 min.

4. Ota kalat pois uunista ja ota kala-kasvisliemi talteen ja valmista siitä alla olevan ohjeen mukaan kastike.

5. Lopuksi nostele vihannekset syvälle lautaselle, aseta niiden päälle kalat ja kaada kalan päälle kastike.

 

Kastikkeen valmistus

 1. Sulata katkaravut ja jätä ne odottamaan.

2. Kuullota pilkottu sipuli voissa. Lisää vehnäjauhot ja kypsennä niitä ruskistamatta 3–4 minuuttia.

3. Lisää noin 1–1 ½ dl yllämainittua kala-kasvislientä sekä kerma ja kiehauta. Kastike saa olla rakenteeltaan melko paksua. Kun kastike on muutoin hyvänmakuista, lisää joukkoon voi voimakkaasti samalla vatkaten.

4. Lisää lopuksi hienonnettu kananmuna, tilli, katkaravut ja ruohosipuli. Tarkista maku. 

 

Vinkki! Jos kastike on liian paksua, sitä voi ohentaa vedellä tai kasvisliemellä. Annokseen saat mehevää lisämakua, jos raastat päälle vielä tuoretta piparjuurta.