Kasvismoussaka jogurttikastikkeella

Pääruoat

6 annosta

Gluteeniton

Ainekset

1—2 (noin 400 g) munakoisoa

1—2 (noin 400 g) kesäkurpitsaa

3 rkl Primadonna oliiviöljyä

½ tl Kania suolaa

¼ tl Kania mustapippuria

 

Tomaattikastike

1 sipuli

2—4 valkosipulinkynttä

2 rkl Primadonna oliiviöljyä

1 prk (500 g) Freshona paseerattua tomaattia

1 dl vettä

1 Kania kasvisliemikuutio

1 rkl Kania oreganoa

1 tl Kania suolaa

½ tl Kania mustapippuria

 

Jogurttikastike

500 g Milbona kreikkalaista jogurttia (rasvaa 10 %)

2 dl Milbona juustoraastesekoitusta

1 rkl Marlene hunajaa

½ tl Kania suolaa

½ tl Kania mustapippuria

 

Päälle

1 dl Milbona juustoraastesekoitusta

Valmistus

  1. Kuori ja hienonna kastikkeen sipulit. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulisilppu.
  2. Lisää tomaattimurska, purkin huuhteluvesi, kasvisliemikuutio ja mausteet.
  3. Anna hautua hiljalleen muiden ainesten valmistelujen ajan.
  4. Leikkaa huuhdellut munakoisot ja kesäkurpitsat noin ½ sentin viipaleiksi.
  5. Kuumenna pannulla öljyä ja kääntele kasvisviipaleet siinä molemmin puolin, kunnes ne saavat pintaansa hieman väriä.
  6. Sekoita jogurttiin juustoraaste, hunaja ja mausteet.
  7. Levitä vuoan pohjalle kerros tomaattikastiketta, lado sitten kasvisviipaleita ja niiden päälle jogurttikastiketta.
  8. Täytä vuoka näin ja jätä päällimmäiseksi jogurttikastiketta. Ripottele vielä pinnalle juustoraastetta.
  9. Kypsennä moussakaa 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
  10. Peitä vuoka foliolla ja anna rauhoittua hetken ennen tarjoilua.

Vinkki: Jos haluat moussakaan perunaa, leikkaa ne oikein ohuiksi viipaleiksi ja käytä pannun kautta ennen vuokaan latomista.