Kukkakaalipita

Pääruoat

2-4 annosta

Ainekset

1 3/4 dl Golden Sun luomu kvinoa

5 dl Kania kasvislientä

3 rkl  Alesto pistaasipähkinöitä

1 pkt Rivercote pitaleipää

 

Uunivihannekset:

1 keskikokoinen kukkakaali

1/2 tl valkosipulia

1 tl luomu inkivääriä

1/4 tl luomu kurkumaa

1 tl Kania kanelia

1/2 tl Kania juustokuminaa

2 tl Kania suolaa

2 rkl  Primadonna oliiviöljyä

1 kerä jäävuorisalaattia

1 kpl avocado, paloiteltuna

1 lime

2 rkl  minttua

        

Koristeeksi

150 g Milbona jogurttia

100 g Alesto kurpitsansiemeniä

2 rkl  korianteria

Valmistus

  1. Pese kukkakaali ja leikkaa pieniksi kukinnoiksi. Kuori ja raasta valkosipuli, inkivääri ja kurkuma.
  2. Laita kukkakaali leivinpaperoidulle uuninpellille. Lorauta kukkakaalin päälle oliiviöljyä ja lisää mausteet. Pyörittele kukkakaalit niin, että maut sekoittuvat.
  3. Laita pelti 200-asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi, kunnes kukkakaalit ovat pehmentyneet.
  4. Tee kasvisliemi pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kvinoa juoksevan kylmän veden alla huolellisesti. Keitä kvinoja kasvisliemessä noin 5 minuuttia.
  5. Huuhtele kylmän veden alla, niin ettei kvinoa jatka kypsymistä.
  6. Kuori pistaasipähkinät ja rouhi pienimmiksi. Silppua minttu ja purista limen mehu.
  7. Lisää kvinoan joukkoon pistaasipähkinät, minttu, loraus oliiviöljyä ja limenmehu.
  8. Leikkaa jäävuorisalaatti suikaleiksi, kuori ja viipaloi avokado.
  9. Laita pitaleipään salaattia, kvinoaa, maustettua kukkakaalia ja avokadopaloja.
  10. Tarjoa jogurtin, kurpitsansiemenien ja korianterin kera.