Kanasalaatti lasipurkissa

Pääruoat

2 annosta

Ainekset

1 porkkana

1,5 dl Golden Sun kvinoaa

10 kirsikkatomaattia

n. 200 g kypsiä Chefs Select broilerin rintafileitä

n. 3 dl salaattisekoitusta

 

Kastike

½ dl Primadonna oliiviöljyä

2 rkl Vitafit appelsiininmehua

2 tl Acentino punaviinietikkaa

ripaus Kania suolaa ja Belbake sokeria

Kania mustapippuria myllystä

Valmistus

  1. Aloita sekoittamalla kastikkeen ainekset tasaiseksi kulhossa. Jaa kastike kahden lasipurkin pohjalle.
  2. Keitä kvinoa ohjeen mukaan.
  3. Raasta porkkana karkeaksi raasteeksi ja jaa raaste seuraavaksi purkkeihin.
  4. Lusikoi porkkanaraasteen päälle kypsä, kylmä kvinoa.
  5. Puolita kirsikkatomaatit ja leikkaa broileri kuutioiksi purkkeihin.
  6. Täytä purkkiin jäävä tyhjä tila salaattisekoituksella.

Vinkki! Kasaa purkkisalaatti aina niin että kastike jää pohjalle ja voi toimia marinadina jollekin raaka-aineista kuten tässä raa`alle porkkanalle. Kevyin aines eli salaatti tai yrtit laitetaan purkkiin viimeiseksi. Näin salaatti pysyy raikkaana ja kastike päätyy luontevasti päällimmäiseksi, kun salaatti kaadetaan lautaselle.