Kanacurry

Pääruoat

4-5 annosta

Tavanomaisesta nimestään huolimatta, tämä ei ole sitä suomalaiset tuntemaa currya, vaan ehtaa tavaraa. Mausteista, täyteläistä ja äärettömän herkullista.

Ainekset

400–600 g Kanamestarin broileria (koipia tai rintafileetä)

 

1–2 salottisipulia

2 valkosipulinkynttä

1 cm luomukurkumaa

2–3 rkl Kania curryjauhetta

2–3 rkl Pohjolan Meijeri voita

2–3 rkl Vita D’or rapsiöljyä

1 rkl Belbake vehnäjauhoja

2–3 dl vettä

1–2 dl Vitasia kookosmaitoa

 

1 tl Kania suolaa

1 rkl Belbake sokeria

1–2 limettiä (kuori ja mehu)

 

1–2 kpl punaista chiliä                                        

2–3 rkl hienonnettua korianteria

kevätsipulia

Valmistus

  1. Hienonna salottisipulit.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Raasta limetinkuori ja purista mehu.
  4. Kuori ja raasta kurkuma (huom. värjää helposti).
  5. Sulata voi öljyn kanssa kattilassa, lisää pilkottu broileri ja ruskista hyvin.
  6. Laske pannun lämpötilaa hieman ja lisää joukkoon sipuli, valkosipuli, kurkuma sekä curry.
  7. Kuullota aineksia kunnes sipulit ovat pehmenneet, älä kuitenkaan anna niiden ruskistua.
  8. Lisää jauhot joukkoon ja kypsennä muutama minuutin ajan.
  9. Lisää vesi sekä kookosmaito ja sekoita.
  10. Lisää suola, sokeri, raastettu limetinkuori ja limetinmehu.
  11. Hauduta broileria kannen alla miedolla lämmöllä noin 25–35 min, kunnes se on kypsää. Jos haluat ruoastasi mausteisempaa, voit halutessasi lisätä chiliä jo kypsennyksen alkuvaiheessa.
  12. Tarkista maku ja tarjoile hienonnetun korianterin, kevätsipulin sekä chilin kera.

 

Vinkki: riisi sopii lisukkeeksi erittäin hyvin.