Kanaa ja 40 valkosipulin kynttä

Pääruoat

Kokki:

4-6 annosta

Maailman mehevin ja maukkain kana syntyy paistopussissa kera 40 valkosipulikynnen. Tällä klassikkoreseptillä hellit syksyllä illallisvieraita.

Vinkki: Vihreäksi lisukkeeksi ruoalle sopii mainiosti kevyesti höyrytetty parsakaali.

Ainekset

1 Kanamestarin broilerin uuniboksi

40 valkosipulin kynttä

600 g puikulaperunoita

100 g Pohjolan Meijeri voita

1 sitruuna

2 timjamin oksaa

3 tl Kania suolaa

Kania mustapippuria myllystä

 

Lisäksi:

paistopussi

tuoretta persiljaa

Valmistus

  1. Mausta broilerin palat suolalla ja hiero puolet voista niihin. Rouhi päälle mustapippuria.
  2. Leikkaa sitruuna pituussuunnassa neljään lohkoon. Pese perunat ja kuori valkosipulin kynnet. Laita pussi laakeaan uunivuokaan ja aseta perunat ja valkosipulin kynnet tasaiseksi pediksi pussin pohjalle. Laita sitruunalohkot, timjaminoksat ja loput kuutioidusta voista perunoiden sekaan. Asettele broilerinpalat päällimmäisiksi ja sulje pussi.
  3. Paahda kanaa 150-asteisessa uunissa 2 tuntia. Ota vuoka uunista ja anna ruoan vetäytyä 10 minuuttia pussissa avaamatta sitä.
  4. Avaa paistopussi ja maista lientä, lisää tarvittaessa suolaa. Lusikoi perunat tarjoiluvadille ja paina niitä kevyesti liiskaksi lusikalla. Lusikoi päälle paistopussin liemi ja lopuksi broilerpalat. Koristele hienonnetulla persiljalla ja tarjoa.