Kana-kurkumakeitto

Pääruoat

4 annosta

Ravintosisältö / annos ( annoskoko 400 g):

Energiaa 324 kcal, hiilihydraattia 29 g, rasvaa 10 g, proteiinia 30 g

Ainekset

450 g Kanamestarin broilerin fileesuikaleita

1 rkl Vita D’or öljyä

Kania suolaa ja mustapippuria

2 cm raastettua luomu kurkuman juurta

½ bataatti (keskikokoisesta bataatista tai yksi pieni)

1 prk Freshona tomaattimurskaa

5 dl vettä

1 Kania kasvisliemikuutio

1 dl Golden Sun luomu kvinoaa

2 dl maissia (pakaste)

2 rkl sitruunanmehua

1-2 dl Pohjolan Meijeri ruokakermaa

½ ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna

Valmistus

  1. Paista broilerisuikaleet pinnoitetun kattilan pohjalla öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Kuori ja raasta kurkuma ja lisää kattilaan. HUOM. kurkumaa värjää helposti sormet keltaiseksi.
  3. Kuori bataatti ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Lisää kattilaan bataattikuutiot, tomaattimurska, vesi ja kasvisliemikuutio.
  4. Huuhtele kvinoa siivilässä kylmällä vedellä ja lisää kattilaan.
  5. Keitä hiljalleen kannen alla, välillä sekoitellen noin 10 min tai kunnes kvinoa on kypsää.
  6. Lisää maissi, sitruunanmehu ja ruokakerma.
  7. Kiehauta vielä kertaalleen, mutta älä enää keitä.
  8. Tarkista suola ja lisää hienonnettu persilja keittoon.