Kaalikääryleet nyhtöpossusta

Pääruoat

Kokki:

Noin 16 kpl

Ainekset

1 pkt (550 g) Pulled pork possun nyhtölihaa

noin 1 kg valkokaalia

3 l vettä

1 rkl Kania suolaa

 

Täyte

1 sipuli

1 rkl Milbona voita

2 kananmunaa

1 dl Milbona ruokakermaa

1-2 dl riisiä

 

Päälle

2–3 rkl siirappia

50 g Milbona voita

2 dl kaalin keitinlientä

 

Lisäksi

1 ps (200 g) Södergården suomalaista puolukkaa

2 rkl Belbake sokeria

Valmistus

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kypsennä nyhtöpossu pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta revitty liha pakkauksen kastikkeella.
  3. Koverra kaalista veitsellä kanta pois. Nosta kaali kattilaan kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Irrota kaalista lehtiä sitä mukaan, kun ne pehmenevät.
  4. Nosta ne keittiöpyyhkeen päälle kuivumaan. Säästä keitinliemiestä muutama desi. Valuta loput kypsästä kaalin keskustasta ja hienonna pienet sisälehdet täytteeseen.
  5. Kuori ja silppua sipuli ja kuullota se pannulla voissa. Sekoita täytteen kaikki aineet yhteen.
  6. Ohenna pehmitettyjen kaalinlehtien lehtiruotia. Levitä lehdet työlaudalle. Jaa täytettä reilu ruokalusikallinen kullekin kaalinlehdelle, taita lehden sivureunat täytteen päälle ja kääri paketiksi.
  7. Asettele kaalikääryleet uunivuokaan (noin 22 x 40 cm) vieri viereen, saumakohta astiaa vasten. Valuta päälle siirappia ja vuole pinnalle muutama voinokare.
  8. Kypsennä kaalikääryleitä uunissa ensin 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes ne saavat pintaansa kauniin rusketuksen.
  9. Valele kääryleet keitinliemellä, alenna uunilämpö 150 asteeseen ja hauduta vielä noin 1 ½ tuntia.
  10. Anna kääryleiden rauhoittua folion alla, jolloin ne imevät pannun lientä itseensä.
  11. Herkuttele kaalikääryleet sulatettujen, soseutettujen ja halutessasi sokerilla makeutettujen puolukoiden kanssa.