Juhlava lohiterriini

Pääruoat

Kokki:

Noin 8 annosta

Gluteeniton

Ainekset

noin 1,2 kg Isokari lohifileetä

200 g Deluxe kylmäsavulohta

¾ dl perunajauhoja

½ dl sitruunanmehua

2 tl Kania suolaa

½ tl Kania valkopippuria

3 kananmunaa

2 dl Milbona ranskankermaa

2 dl Pohjolan Meijeri kuohukermaa

 

Koristelu

Deluxe kirjolohen, siian ja muikun mätiä

ruohosipulia

 

Tilli-sitruunakastike

1 prk (200 g) Milbona ranskankermaa

1 prk (120 g) Pohjolan Meijeri smetanaa

1 dl tillisilppua

2 tl sitruunan raastettua kuorta

1 sitruunan mehu

½ tl Kania suolaa

½ tl Kania mustapippuria

 

Paahdetut ruusukaalit

noin 400 g ruusukaaleja

3 rkl Deluxe oliiviöljyä

1 rkl Marlene hunajaa

½ tl Kania suolaa

¼ tl Kania mustapippuria

50 g Alesto pinjansiemeniä

Valmistus

  1. Leikkaa lohifileet ohuiksi viipaleiksi. Ota vuoraukseen kauniimmat viipaleet. Vuoraa rutistetulla leivinpaperilla pitkänomainen uunivuoka (2 l). Asettele kalaviipaleista noin puolet vuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Nosta loput kalapalat ja kylmäsavulohi monitoimikoneen kulhoon ja aja hienoksi. Lisää perunajauhot, mehu sekä mausteet ja aja tasaiseksi. Lisää mukaan munat yksitellen koneen käydessä ja lopuksi kermat.
  3. Kaada seos vuorattuun vuokaan. Käännä fileiden päät reunoilta pinnalle. Nosta leivinpaperien reunat pinnalle peitoksi.
  4. Nosta vuoka suurempaan korkealaitaiseen uunivuokaan. Kaada isompaan vuokaan kiehuvaa vettä ja kypsennä vesihauteessa 200-asteisessa uunissa tunti.
  5. Anna terriinin jäähtyä ennen kumoamista.
  6. Yhdistä kaikki tilli-sitruunakastikkeen ainekset ja sekoita tasaiseksi.
  7. Poista ruusukaaleista huonokuntoiset uloimmat lehdet ja kanta. Irrota ruusukaalien lehdet, halkaise loppusydän, huuhtele, valuta ja kumoa kulhoon.
  8. Pirskottele päälle oliiviöljyä, mausta hunajalla, suolalla ja mustapippurilla. Sekoita mukaan pinjansiemenet.
  9. Levitä seos leivinpaperin päälle pellille.
  10. Paahda ruusukaalinlehtiä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.
  11.  Kumoa terriini tarjoiluvadille ja koristele terriini eri mädeillä ja ruohosipulilla.
  12. Tarjoile tilli-sitruunakastikkeen ja ruusukaalien kanssa