Jauhelihakeitto

Pääruoat

Kokki:

4 annosta

Ainekset

400 g Reilu naudan paistijauhelihaa

6 isoa perunaa

2 rkl Vita D’Or rapsiöljyä

200 g Biotrend luomukeittovihanneksia (pakaste)

1,2 l vettä

1 Kania lihaliemikuutio

2 laakerinlehteä

ripaus Kania merisuolaa myllystä

ripaus Kania mustapippuria myllystä

 

Viimeistelyyn:

hienonnettua persiljaa

Valmistus

  1. Ruskista jauheliha paistinpannulla ja nosta sivuun odottamaan.
  2. Kuori ja paloittele perunat. Kuumenna kattilassa öljy ja lisää perunat sekä keittovihannekset.
  3. Pyöräytä pari kertaa ja kaada kattilaan vesi. Lisää liemikuutio, laakerinlehdet ja ripaus suolaa sekä mustapippuria.
  4. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta hiljaa poreillen niin, että perunat pehmenevät.
  5. Sekoita keittoon ruskistettu jauheliha ja hienonnettu persilja. Hauduta vielä 5-10 minuuttia.