Irlantilaiset naudan ulkofileepihvit ja rosmariiniperunat

Pääruoat

Kokki:

2 annosta

Ainekset

Irlantilaiset naudan ulkofileepihvit
400 g naudan ulkofile pihvejä (2 kpl)
Pohjolan Meijeri voita paistamiseen

Maustevoi
100 g Pohjolan Meijeri voita
3 - 4 valkosipulinkynttä
nippu tuoretta persiljaa
barbeque-mausteseosta tai muuta grillimaustetta

Rosmariiniperunat
12 pientä perunaa
nippu tuoretta rosmariinia
Primadonna ekstra-neitsytoliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
Kania merisuolaa myllystä
Kania mustapippuria myllystä

Valmistus

Irlantilaiset naudan ulkofileepihvit

1. Ota pihvit huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Pidä pihvitvakuumipakkauksessaan etteivät ne kuivu. Huoneenlämpöinen pihvikypsyy sekä nopeammin että tasaisemmin. Kääri pihvit kelmuun tai aseta ne kahden leivinpaperin väliin ja nuiji pihvit ohueksi tarvittaessa.

2. Valitse pihvin paistamiseenhyvä paistinpannu, esimerkiksi valurautapannu, ja aloita paistaminenvasta, kun pannu on riittävän kuuma - voit käyttää paistamiseen pienen
määrän voita.

3. Paista pihvejä kuumalla pannulla yhden minuutin ajan per puoli. Kääri pihvit sitten alumiinifolioon ja laita maksimissaan 40asteiseen uuniin 7 - 10 minuutiksi.

 

Maustevoi

1.  Kun voi on huoneenlämpöistä kuori valkosipulit ja murskaa ne voinjoukkoon.

2. Huuhtele persilja ja hienonna se mahdollisimman pieneksi.

3.  Lisää sekä persiljasilppu että barbeque-mausteseos voin javalkosipulimurskan sekaan. Sekoita tasaiseksi massaksi.

4. Lusikoimaustevoi jääpalamuotteihin ja anna jähmettyä hetki pakastimessa.

 

Rosmariiniperunat

1. Pese perunat huolellisesti ja viipaloi ne n. 0,5 cm:n paksuisiksi siivuiksi.

2. Sekoita kulhossa perunasiivut, loraus oliiviöljyä, merisuolaa ja mustapippuria. Lisää joukkoon myös murskatut valkosipulinkynnet ja pilkottu rosmariini.

3. Asettele perunat tasaisesti uunipellille ja paista niitä uunin keskitasolla 200 asteessa n. 45 minuuttia.

4. Kokoa lautasellesi reilu annos rosmariiniperunoita, nosta pihviperunoiden kaveriksi ja anna herkullisen maustevoinapin sulaa kuumanpihvin päälle. Tarjoa lisukkeena vihreää salaattia.