Hedelmäinen couscoussalaatti

Pääruoat

4-6 annosta

Ainekset

2 dl Golden Sun couscoussuurimoita

1 dl Alesto berry mixiä

3 ¼ dl vettä

½ Kania kasvisliemikuutiota

1—2 rkl Primadonna oliiviöljyä

noin 300 g kukkakaalia

2 rkl Primadonna oliiviöljyä

½ luomusitruunan raastettu kuori

½ tl Kania suolaa

200 g kirsikkatomaatteja

1—2 appelsiinia

200 g munajuustoa

1 dl persiljaa

 

Kastike

½—1 rkl Deluxe hienonnettuja chilipalkoja extra-neitsytoliiviöljyssä

1 appelsiinin mehu

1 tl Marlene hunajaa

ripaus Kania suolaa

Valmistus

  1. Mittaa kulhoon couscousit ja kuivattu marja-hedelmäsekoitus. Kaada päälle kattilassa kiehautettu kasvisliemi ja öljy.
  2. Peitä kulho kelmulla ja annan turvota noin 10 minuuttia.
  3. Leikkaa kukkakaalin kukinnot ohuiksi viipaleiksi.
  4. Kuumenna pannulla öljytilkka ja paahda kukkakaalilastuja siinä hetki, kunnes ne saavat väriä. Älä paista liikaa, ettei kukkakaali pehmene.
  5. Mausta kaalit sitruunankuoriraasteella ja ripauksella suolaa.
  6. Lohko pestyt tomaatit. Viipaloi kuoritut appelsiinit ja juusto.
  7. Sekoita couscous haarukalla kuohkeaksi. Levitä päälle kukkakaalilastut, tomaattilohkot, appelsiini- ja juustoviipaleet.
  8. Sekoita appelsiinimehuun chilitahna, hunaja ja suolaripaus.
  9. Kaada kastike salaatin päälle ja koristele runsaalla persiljasilpulla.

Vinkki: Chilitahnan määrää säätelemällä saat mieleisesi vahvuisen salaatin.