Haukipullat tillikastikkeessa

Pääruoat

3–4 annosta

Ainekset

Kalapullat

500 g haukifilettä (myös kuha tai siika käy)

4 dl Pohjolan Meijeri vispikermaa

1 kananmuna

2–3 tl Kania suolaa

Kania valkopippuria maun mukaan

 

Kastike

2 rkl Belbake vehnäjauhoja

5 dl Pohjolan Meijeri maitoa

2–3 rkl Pohjolan Meijeri voita

1 salottisipuli

2–3 rkl hienoksi hakattua tilliä

Kania suolaa ja pippuria     

(piparjuurta maun mukaan)

Valmistus

  1. Nypi kalasta ruodot ja hienonna se tehosekoittimessa.
  2. Lisää suola ja pippuri ja aseta massa puoleksi tunniksi jääkaappiin turpoamaan.
  3. Lisää joukkoon muna ja sekoita voimakkaasti.
  4. Lisää lopuksi kerma ohuena nauhana ja sekoita kunnes seos on tasaista.
  5. Muotoile lusikalla tai käsin massasta palleroita ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Pari minuuttia poreilevan kuumassa vedessä/ kalapullan puoli riittää.
  6. Nosta kalapullat vedestä liinalle tai paperille valumaan hetkeksi ja valmista sillä välin kastike.
  7. Kuori ja pilko salottisipuli ja hienonna tilli.
  8. Sulata voi kattilassa.
  9. Lisää joukkoon salottisipuli ja kuullota muutaman minuutin ajan miedolla lämmöllä, mutta älä ruskista.
  10. Lisää jauhot ja kypsennä vielä muuta minuutti. Älä kuitenkaan edelleenkään ruskista.
  11. Lisää maito ja kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Seos sakenee ja sen pitäisi pieniä sipulihelmiä lukuun ottamatta olla tasaista.
  12. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.
  13. Lisää tilli ja sekoita.
  14. Aseta kalapullat varovasti kattilaan valmiin kastikkeen joukkoon, lämmitä varovasti ja tarjoile esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja vihannesten ja vastaraastetun tuoreen piparjuuren kera.