Hansin pasta carbonara

Pääruoat

4–6 annosta

Ainekset

600–800 g spagettia

4–6 dl béchamel-kastiketta

100 g raastettua parmesaanijuustoa

1 valkosipulinkynsi

100–150 g pekonia

4 kananmunan keltuaista

2 rkl voita

mustapippuria

rukolaa ja basilikaa

 

Béchamel-kastike (maitokastike)

2–3 salottisipulia

1 valkosipulinkynsi

3 rkl Pohjolan Meijeri voita

2–3 rkl Belbake vehnäjauhoja

5 dl Pohjolan Meijeri maitoa

muskottipähkinää maun mukaan

Kania suolaa maun mukaan

ripaus Kania mustapippuria

Valmistus

  1. Kuori ja leikkaa sipulit.
  2. Kuori ja raasta valkosipuli.
  3. Sulata voi kattilassa.
  4. Lisää sipuli ja valkosipuli joukkoon ja kuullota, älä kuitenkaan ruskista.
  5. Lisää vehnäjauhot ja pyörittele muutaman minuutin ajan jauhoja, kuitenkaan ruskistamatta niitä.
  6. Lisää maito ja kiehauta koko ajan sekoittaen, muuten maito palaa pohjaan tai saattaa kiehua yli.
  7. Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla.
  8. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.
  9. Paista pekoni ja hienonna se.
  10. Erottele kananmunan keltuaiset valmiiksi.
  11. Kuori ja murskaa valkosipuli.
  12. Kuumenna voi kuumassa pastankeittokattilassa ja lisää joukkoon valkosipuli.
  13. Pyöräytä ja lisää joukkoon kuuma spagetti sekä pekoni. Myös pekonin on hyvä olla kuumaa.
  14. Lisää lopuksi kuuma kastike sekä keltuaiset.
  15. Sekoita, annostele lautasille ja viimeistele parmesaanilla, mustapippurilla sekä yrteillä.