Gulassikeitto

Pääruoat

3–4 annosta

Tämä keitto syntyy melkein itsestään. Tarvitset ainoastaan padan, vettä, hieman lihaa, vihanneksia, mausteita ja vettä. Siitä se sitten lähtee. Paranee aina kun lämmitettäessä, eikä makuun kyllästy. Lisukkeeksi hyvää leipää ja reipasta mieltä.

Ainekset

3 rkl Pohjolan Meijeri voita tai Primadonna oliiviöljyä

2–3 keltasipulia

4–5 valkosipulinkynttä

2–3 punaista paprikaa

1 keltainen paprika

2 pilkottua tomaattia

2 porkkanaa

3–4 perunaa (kiinteämaltoista)

500 g Bergmann naudanpaistisuikaleita

1–2 rkl Kania paprikajauhetta

4–5 dl vettä

1–2 laakerinlehteä

Kania suolaa

Kania mustapippuria

(Chiliä maun mukaan)

Valmistus

  1. Kuori ja pilko sipulit.
  2. Kuori ja murskaa valkosipulit.
  3. Leikkaa paprikat ja tomaatti kuutioiksi.
  4. Kuori ja pilko porkkanat.
  5. Kuori myös perunat ja pilko isoiksi paloiksi.
  6. Kuumenna öljy padassa, lisää lihasuikaleet joukkoon ja ruskista.
  7. Kun lihat ovat ruskistuneet, lisää sipuli, tomaatit, paprikat, paprikajauhe, valkosipuli ja porkkanat.
  8. Kuullota ja lisää vesi sekä laakerinlehdet.
  9. Anna hautua hellalla tai uunissa miedossa lämmössä (150–175 °C) noin 1,5–2 tuntia, kunnes liha alkaa mureutua.
  10. Lisää perunat (ja tarvittaessa nestettä) ja anna hautua vielä noin 1–1,5 tuntia, kunnes perunat ovat kypsiä ja liha mureaa.

 Vinkki: jos haluat gulassista hieman mausteisempaa voit lisätä siihen hienonnettua chiliä muiden kasvisten kanssa samaan aikaan tai koristeeksi. Parasta gulassi on seuraavana päivänä lämmitettynä vaalean leivän kanssa nautittuna.