Grillikalaa, tilligremolata ja bataattiranskiksia

Pääruoat

4 annosta

Ainekset

2 pientä kesäkurpitsaa

600—800 g pientä siikafileetä tai ahventa

Kania suolaa

Kania valkopippuria

2 rkl Primadonna oliiviöljyä

 

Tilligrematola

1 pieni sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 rkl Primadonna oliiviöljyä

½ sitruunan raastettu kuori ja mehu

½ dl hienonnettua tilliä

ripaus Kania suolaa ja pippuria

2 rkl Primadonna oliiviöljyä

 

Bataattiranskikset

1 (noin 700 g) bataatti

2—3 rkl Primadonna oliiviöljyä

2 rkl Vitasia makeaa chilikastiketta

1 limetin mehu

1 tl Kania suolaa

¼ tl Kania mustapippuria

 

Lisäksi

Grillimaisteri paahdettua sipulimajoneesia

Valmistus

  1. Tee ensin gremolata. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit raukeiksi.
  2. Sekoita jäähtyneiden sipulien mukaan sitruunankuoriraaste ja -mehu, tillisilppu, mausteet ja öljy.
  3. Huuhdo ja halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa. Leikkaa kuperalle puolelle myös tasainen pinta.
  4. Grillaa öljytyt viipaleet molemmin puolin napakan kypsiksi. Suolaa ja pippuroi kesäkurpitsat.
  5. Mausta kalafileet tarvittaessa ja grillaa ne kypsiksi.
  6. Nosta lautaselle ensin kurpitsaviipale, sen päälle kalafilee ja levitä päälle tilligremolataa.

Bataattiranskikset

  1. Pese bataatti huolellisesti juuresharjalla. Leikkaa juures kuorineen noin sentin viipaleiksi.
  2. Mittaa kulhoon öljy, chilikastike, limettimehu ja mausteet. Kääntele bataattiviipaleet öljy-mausteseoksessa.
  3. Grillaa viipaleita molemmin puolin 5—10 minuuttia.
  4. Nosta ne leikkuulaudalle ja leikkaa ”ranskalaisiksi”. Tarjoa lisänä sipulimajoneesia.