Grillauksen Suomen mestari 2017: Grillattua merilohta, kukkakaalia ja vihanneksia kookosliemessä

Pääruoat

Kokki:

Ainekset

1 kg Isokari lohta (noin 180 g/ruokailija)

Kania suolaa

Kania mustapippuria myllystä

 

Kookosvihannekset

200 g porkkanaa

200 g bataattia

200 g pieneksi siivutettua kevätsipulia

1 punainen chili

10 g tuoretta inkivääriä

1–2 valkosipulinkynttä

1 prk (425 g) Freshona kookosmaitoa

Kania suolaa ja mustapippuria

 

1 kukkakaali

1 nippu kevätsipulia

Grillimaisteri savusuolaa

Kania mustapippuria

50 g Pohjolan Meijeri voita

½ puntti korianteria

Valmistus

  1. Leikkaa lohifileestä tasakokoisia paloja, suolaa lohet ja pidä huoneenlämmössä noin 40 minuuttia ennen grillaamista.
  2. Kuori ja kuutioi porkkanat sekä bataatti pieniksi kuutioiksi. Leikkaa kevätsipuli pieniksi siivuiksi. Poista chilistä siemenet ja kuutioi pieneksi. Kuori inkivääri ja valkosipuli ja silppua pieneksi. Paahda vihanneksia grillin parilaosassa hetken, siirrä kattilaan ja lisää kookosmaito. Hauduta kunnes vihannekset ovat kypsyydeltään al dente eli puolikypsiksiä. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Sulata ensin voi. Leikkaa kukkakaalista poikittaisia noin sentin paksuisia viipaleita ja kevätsipulin valkoisesta osasta pitkittäisiä viipaleita. Paahda grillissä, mausta suolalla sekä pippurilla ja valele lopuksi voisulalla.
  4. Grillaa lohi kuumassa grillissä ensin nahkapuolelta (suomustettu). Käännä ja grillaa myös vastapuolelta haluttuun kypsyyteen ja mausta savusuolalla sekä mustapippurilla.
  5. Nosta lohi kukkakaali-kevätsipulipedille, asettele kookosvihanneksia päälle ja koristele korianterin lehtisuikaleilla.