Grillauksen Suomen mestari 2017: Lampaan ulkoseläkettä ja karamellisoitua päärynää

Pääruoat

Kokki:

Ainekset

Kuorrute

100 g Alesto sokeripaahdettuja pähkinöitä

1 punainen chili

½ puntti korianteria

 

Glaseeraus

½ dl Belbake sokeria

2 dl vettä

½ dl Vitasia soijaa

50 g Pohjolan Meijeri voita

 

 

Grillatut päärynät karamelliliemessä

3–4 puolikovaa päärynää

 

Karamelliliemi

½ dl Belbake sokeria

2 dl vettä

50 g Pohjolan Meijeri voita

1 tl jauhettua Kania maustepippuria

1 tl jauhettua Kania mustapippuria

1 tl jauhettua Kania kanelia

1 tl jauhettua Kania paprikaa

tuoretta timjamia

Valmistus

  1. Ota lampaanfileet hyvissä ajoin huoneen lämpöön. Valmista glaseeraus ja kuorrute ennen fileen grillaamista.
  2. Valmista glaseeraus. Paahda sokeri kattilassa ruskeaksi. Lisää vesi, voi ja soija, anna kiehua kasaan. Seos saa olla melko paksua.
  3. Valmista kuorrute. Murskaa pähkinät pieneksi. Poista chilistä siemenet ja silppua pieneksi. Silppua myös korianteri. Sekoita ainekset keskenään.
  4. Valmista karamelliliemi. Paahda sokeri ja lisää vesi, voi, mausteet sekä tuoretta timjamia oman maun mukaan.
  5. Muotoile päärynöistä pyöreäreunaisia puolikuunmuotoisia lohkoja. Grillaa päärynät ja hauduta hetki karamelliliemessä.
  6. Mausta lampaanfileet savusuolalla ja mustapippurilla (myllystä). Grillaa fileet haluttuun kypsyyteen ja pyöräytä sen jälkeen glaseerauksessa sekä kuorrutteessa.
  7. Tarjoile lammas päärynöiden kera.